7 sätt att besluta om förändringar i livet


Överge den gamla vanan. Starta ett nytt företag. Detta är inte lätt, även om vi är säkra på att vi inom en snar framtid blir mycket bättre. Hur man gör ditt första steg? Entreprenör och bloggare James Clear delar sin erfarenhet.

Förändringar är alltid svåra. Och ännu svårare, när det här är stora förändringar – en paus med en älskad, uppsägning från arbete, början på ditt eget företag och andra situationer när du behöver göra ett svårt val. Men även om det är uppenbart att förändringarna kommer att vara till nytta är det inte lätt att implementera dem, och det är därför.

  • Vi är oroliga. Hur vet vi om vi fattade rätt beslut?
  • Vi skulle vilja veta mer. Hur kan du fatta ett beslut utan att äga all information?
  • Vi känner oss fast. Hur man kan övervinna rädsla och gå vidare, göra vad du vill?

Naturligtvis har jag inga svar på alla frågor. Men det finns sju tips som hjälper till att besluta om förändring.

1. Komma överens med avsaknaden av fullständig information

Vi undviker ofta att fatta beslut bara för att vi vill veta mer innan vi tar nästa steg. Ja, naturligtvis måste du studera alla detaljer … men du måste vänta mycket lång tid och vänta på ett kristallklart svar. Livet är en serie frågor, misstag och korrigeringar. Fatta det bästa beslutet du kan fatta just nu och fortsätta att gå framåt.

2. Börja lita på dig själv

Vi hittar olika ursäkter för att undvika förändringar, men huvudbegränsningen i misstro mot oss själva. Vi är rädda för att vi inte vet vad vi ska göra eller hur vi ska reagera när vi ska reagera när vi ska reagera. Vi är oroliga för att det kommer att vara svårt att hantera framtidens okända territorium.

Tro på dig själv. Du hanterade överraskningar innan? Till exempel när däcket brast på väg till jobbet, hur det slutade? Eller när du plötsligt föll? I slutändan är du i ordning nu. Hitta modet att lita på dig själv. Oavsett vad som händer – du kommer att ta reda på vad https://www.fouadkhouryhosp.com/strumpor-bakom-soffan-och-stubb-varfor-dessa-sm/ du ska göra med det.

3. Föreställ dig det värsta resultatet

Som svartsjuka lever de flesta rädslor bara i deras huvuden. När du presenterar de värsta scenerna av händelser kommer du att förstå att det finns mycket få risker som du inte kan återhämta dig.

Fråga dig själv: ”Vad det värsta kan hända?»Att inse att även det värsta inte är så skrämmande, kommer du att vara redo att övervinna detta.

4. Uppskatta processen på samma sätt som resultatet

Vi är så upptagna i resultaten att vi är oroliga – plötsligt, på väg mot ett stort mål, kommer vi inte att nå mållinjen. Vi har faktiskt all rätt. Ännu mer: Om du inte har nått målet betyder det inte att du förlorade. Du själv satte detta mål, det var ditt val. Du har rätt att ändra det halvvägs. Misslyckande är inte en destination och framgång. Njut av processen att gå vidare.

5. Fortsätt att följa möjligheterna

Om du är på gränsen till beslut -kan du vara rädd för att vara i en situation från vilken det inte kommer att finnas någon väg ut. Tänk på det annorlunda. Nya alternativ begränsar sällan, snarare vice versa. En av de mest trevliga stunderna: När du strävar efter målet dag efter dag öppnar du nya möjligheter som du inte kunde tänka på tidigare. Om du inte saknar dem på vägen kan du vara säker: Du kommer alltid att ha ett val.

6. Göra ansträngningar – detta är viktigt

Detta verkar elementärt, men en av de främsta orsakerna till att förändringarna inte händer – vi försöker helt enkelt inte ens. När allt kommer omkring är det så lätt att komma med ursäkter varför vi inte får önskat. Fick av testet? Vad är du dum?? ”Naturligtvis är jag inte dum. Jag undervisade bara inte. Jag skulle definitivt få "utmärkt" om jag lärde mig ". Fastnat i hatat arbete? Så varför hittade du fortfarande inte en ny? ”Tja, jag försökte verkligen inte hitta ett nytt jobb än. Om jag bara ville, skulle jag lätt gå igenom en intervju ".

Varför kommer vi med ursäkter? Vi är rädda för att misslyckandet kommer att göra oss förlorare. Men om vi inte försöker kan vi skriva av allt på latskap. Kom över det. Misslyckanden händer med var och en. Om du tar en chans – och de flesta inte ens försöker – kommer du att vinna mycket mer än de förväntade sig.

7. Börja med något genomförbart

Du kommer inte att kunna klättra Everest om du inte börjar träna i förväg. Kanske sökningen efter en dröm om drömmar skrämmer. Var man ska börja idag? Prata till exempel med någon som redan arbetar i en sådan position. Ta reda på vad som gör honom framgångsrik. Du kan förbättra dina färdigheter för att uppfylla de nödvändiga kraven? Det är inte nödvändigt att förändra världen just nu, du behöver bara uppnå förändringar i din egen värld.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *